Csak jövőre jöhet a BuBi Budapestre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Elképzelhető, hogy csak jövőre indul el a BuBi, a fővárosi közbringa-rendszer, amelyet idén nyár végére, őszre ígértek - értesült az Origo.

Hamarosan megjelenik a budapesti közbringa-rendszer megvalósítására vonatkozó közbeszerzési eljárás hirdetménye, a nyertessel idén nyáron köthetik meg a szerződést - írja az Origo.

"Ez alapján 2013 végére, 2014 első hónapjaira készülhet el a rendszer, azonban a közbeszerzéstől sok függ, ha megtámadják vagy eredménytelen az eljárás, az kockáztathatja ezt az ütemezést. Azon vagyunk, hogy ezen kockázatokat minimalizáljuk" - válaszolta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán a lap érdeklődésére.

A BKK szerint a rendszer költségvetése nem változott, tehát a megvalósítás továbbra is egy kevéssel több mint egymilliárd forint lesz. Azt egyelőre nem tudni, milyen kerékpár típust használhatnak majd a fővárosban élők, és nem véglegesítették még a rendszer használati díjait sem, de valószínűleg az első 30 perc ingyenes lesz (a regisztrációs díjon felül), ezt követően pedig fél óránként nő az összeg.