Elítélték a saját anyját erőszakoló férfit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Hatvani Járásbíróság hat év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban rendszeresen megerőszakolta a Heves megyei Zagyvaszántón élő anyját - adta hírül hétfőn a heol.hu Heves megyei hírportál.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott - aki beismerte a bűncselekmény elkövetését - és védője enyhítésért, az ügyészség pedig súlyosbításért fellebbezett, egyben elrendelték a vádlott előzetes letartóztatását - közölte a honlap.

A vádindítvány szerint a férfi január elejétől március 19-ig - többnyire részegen - rendszeresen közösülésre és fajtalankodásra kényszerítette az anyját. Előfordult az is, hogy kilátásba helyezte: levágja az asszony fülét, ha nem tesz a kedvére. A férfi rendszeresen verte és rugdosta anyját, aki csak szigorú felügyelettel hagyhatta el a lakást. Az is előfordult, hogy leszaggatta a ruháit, majd félmeztelenül bezárta a disznóólba.

Végül a nő március 19-én egy fogászati rendelő várójából szökött meg a fiától, majd másnap feljelentést tett a rendőrségen - közölte a weboldal.