Egyelőre senki nem mond le az izsáki férfit agyonverő rendőrök miatt

Egyelőre senki nem mond le az izsáki férfit agyonverő rendőrök miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kontrát Károly belügyi államtitkár szerint mindenkinek személyes döntése, hogy lemond-e vagy sem, egyelőre vizsgálat, büntetőeljárás folyik a kihallgatottat agyonverő izsáki rendőrök ügyében.

©

„Még folyik egy vizsgálat és a büntetőeljárás, nem tudunk mindent, de a felelősök nem kerülhetik el a következményeket” – mondta a hvg.hu-nak Kontrát Károly. A belügyi államtitkár a Független Rendészeti Panasztestület megalakulásának 5. éve alkalmából megrendezett ülésén beszélt az esetről. Mint ismert, Izsákon két rendőr egy lopás gyanújával előállított férfit olyan súlyosan bántalmazott (órákon keresztül verték), hogy az áldozat belehalt az ütlegelésbe.

A Panasztestület ünnepi emlékülésén (ahol Balog Zoltán miniszter is megjelent) egyedül Kövér László házelnök említette meg az esetet beszédében, ő is csak annyit mondott, hogy „az élet a legjobb rendező, mert éppen az emlékülés előtt történik egy ilyen tragédia”. Az ülés után munkatársunk kérdésére, hogy nem kellene-e ilyen esetben lemondania a felelős vezetőknek, Kontrát Károly azt mondta, hogy ez mindenki személyes döntése, de a vizsgálatnak nyilván lesznek következményei.

A rendőrség és a Belügyminisztérium (BM) minden segítséget megad a nyomozó ügyészségnek, hogy az izsáki ügyben az igazság kiderüljön, és akik megsértették a törvényt, méltó büntetést kapjanak – mondta Kontrát Károly. 

Juhász Imre megválasztott alkotmánybíró, a Független Rendészeti Panasztestület elnöke lapunk kérdésére azt mondta, amennyiben érkezik bejelentés az ügyben, vizsgálatot fognak ők is indítani. Ez lenne az első a Panasztestület történetében, hogy ilyen súlyú üggyel foglalkozunk – mondta Juhász.