Megbüntette az MTV-t és a Pax Tv-t a Médiatanács a gyerekek védelmében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyenként ötvenezer forintos bírságot szabott ki négy televíziós csatornára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, mert a tévék az internetes műsorújságaikban nem közölték a műsorok korhatár-besorolását.

A hatóság szóvivői irodájának keddi tájékoztatása szerint az MTV, az Ozone Network, a Pax Tv és a Spektrum Tv internetes műsorújságai nem közölték a műsorok korhatár-besorolását, vagyis nem tettek eleget a törvényi előírásoknak. 

Közleményük szerint a médiatanács a rendszeresen ellenőrzi a korhatár-besorolás felhívásokkal, piktogramokkal kapcsolatos szabályainak betartását az internetes sajtótermékeknél is.

A hatósági ellenőrzés ezúttal megállapította, hogy a vizsgálatra kijelölt napon, 2012. augusztus 29-én az mtv.hu, az ozonenetwork.hu, a pax-tv.hu és a spektrumtv.hu honlap nem tüntette fel a korhatár-kategóriákat.

A médiatörvény rendelkezése szerint a médiaszolgáltató műsorát közlő sajtótermékben, illetve a médiaszolgáltató internetes honlapján, képújságában és teletextjében szereplő tájékoztatásban valamennyi műsorszám korhatár-minősítését jól látható módon fel kell tüntetni.