Egész héten marad a szeszélyes idő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A ciklon miatt továbbra is változékony és hűvös idő valószínű. A napsütést időnként eső szakítja, és 20, 21 foknál sehol sem lesz melegebb hétvégén sem. Hajnalonként átlagosan 10 fokig hűl majd le a levegő.

Európa középső vidékein a Skandináv-félszigettől az Alpokon és a Kárpátokon át egészen a Földközi-tenger középső medencéjéig egy ciklonrendszer miatt erősen felhős az ég, több helyen esik az eső. A ciklonrendszer előoldalán a Balkán-félsziget, a Fekete-tenger nyugati, északi medencéje fölé meleg levegő áramlik, ott 25 fok fölé melegszik fel a levegő.     

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását ez a ciklon alakítja, folytatódik a változékony, hűvös idő.

Pénteken a legtöbb helyen felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Tartósabban felhős területek északkeleten lehetnek, illetve estefelé délnyugaton, nyugaton növekszik meg erősen a felhőzet. Elszórtan várható eső, zápor, délnyugaton zivatar is kialakulhat.

A szél csütörtökön a Dunántúlon és északkeleten még erős, helyenként viharos lesz, pénteken már csak északnyugaton valószínű egy-egy erős széllökés.

Hajnalra 5, 11 fokig hűl le a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 21 fok között valószínű.

Szombaton napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövid időre süthet ki a nap. Sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, a szél is megerősödik. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.