Dúró Dóra: Orbán jobbikosként beszél, de MSZP-sként cselekszik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Jobbik szerint Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán elhangzott beszédében ismét úgy szólt, mint egy jobbikos, miközben úgy cselekszik, mint egy MSZP-s. A miniszterelnök jön a magyar családoknak három olyan évvel, amikor igazságtalanul fizettették velük a magas rezsiköltségeket - közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője.

Közleménye szerint a Jobbik már a választások előtt, 2010 április elején jelezte: a kormányváltás után azonnal hozzá kell látni a közüzemi terhek drasztikus csökkentéséhez. A jelenlegi kormánypárt ezt a választási kampányra időzítette, és nem is elégséges mértékben hajtotta végre, így súlyos forintokkal károsítva meg a magyar családokat.

A miniszterelnök közölte, nem vagyunk Európa szolgái, miközben az ország függetlenségét megtestesítő alaptörvényt szinte havonta módosítják az eurokraták utasításai szerint - hangsúlyozta Dúró Dóra. Hozzátette, hogy mindez parlamenti gombnyomásoknál válik egyértelművé: a szabadságharc üres frázisokban merül ki, érdemi cselekvés nem követi.

Kifogásolta, hogy Orbán Viktor igyekszik eljátszani azt a szerepet, hogy nem felelős az elmúlt huszonöt évért, miközben 1990 óta a Parlamentben ül, és kétszer kormányt is alakíthatott.

A Fidesz sokat hangoztatott "demokratikus elkötelezettségét" mi sem cáfolja jobban, mint hogy a kongresszuson az alelnöki címekért ismét nem engedtek minimális versengést sem: megint csak annyi jelölt volt, ahány alelnöki poszt - írja a szóvivő.