Buszok mennek a 2-es metró és a 6-os HÉV helyett is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A 2-es metró vonalán az új biztosítóberendezést tesztelik, a 6-os HÉV vonalán pedig felsővezetéket javítanak, ezért pótlóbuszokat helyeznek üzembe a következő napokban.

Az M2-es metró vonalán az új biztosítóberendezés soron következő próbái miatt október 28-ától 30-áig (hétfőtől szerdáig), valamint november 4-étől 8-áig (hétfőtől péntekig) naponta 20 órától az utolsó indulásig, illetve november 9-én és 10-én (szombaton és vasárnap) egész nap pótlóbuszok közlekednek a metrószerelvények helyett a teljes vonalon - közölte a BKK.
 
A metró helyett két pótlójáratot indítanak: az M2 jelzésű autóbusz a Deák Ferenc tér, a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér; az M2E jelzésű járat a Ferenciek tere és a Déli pályaudvar érintésével jutk el az Örs vezér teréről a Széll Kálmán térre.
 
Pótlóbuszok szállítják az utasokat kedden és szerdán a 6-os HÉV Tököl és Ráckeve közötti szakaszán is. A felsővezeték javítási munkálatai miatt a pótlásra reggel 8 óra 50 perctől 14 óra 10 percig kell számítani. Az utasokat a H6 és H6E jelű buszok szállítják. A H6-os Szigetcsép és Szigetszentmárton-Szigetújfalu állomásnál is megáll.

A járatokon a HÉV-vonatokon megszokott díjszabás érvényes, az autóbuszokon kerékpár szállítható.