Több mint 11 ezer petárdát foglaltak le a rendőrök

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az év utolsó napjaiban több mint tizenegyezer petárdát és több mint száz egyéb pirotechnikai eszközt foglaltak le a rendőrök - közölte a rendőrség honlapján szerda délelőtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának munkatársai 2013. december 27. és 31. között fokozott ellenőrizést tartottak a pirotechnikai termékek illegális forgalmazásának, árusításának és használatának megakadályozása érdekében.

A rendőrök visszatérően ellenőrizték a Budapest metróvonalain található aluljárókat, a piacokat és a bevásárlóközpontok közvetlen környezetét. Összesen 11 ezer 600 petárdát és 120 egyéb pirotechnikai eszközt foglaltak le. A rendőrök az öt nap alatt 9 emberrel szemben indítottak szabálysértési eljárást.

A rendőrség korábbi közleménye szerint szilveszter éjjelén kedd este 6 óra és szerda reggel 6 óra között 201 bejelentés érkezett a rendőrségre pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatban. Ezekkel összefüggésben a rendőrök nyolc ember ellen szabálysértési feljelentést tettek, két emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, két esetben figyelmeztették a szabályszegőket.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság reggeli közleményében arról írta: országszerte több pirotechnikai eszköz miatt keletkezett tűzhöz is riasztották a tűzoltókat szilveszterkor.