Juhász Péter felajánlotta lemondását

Juhász Péter felajánlotta lemondását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Juhász Péter, a Milla vezetője közölte: felajánlotta a lemondását az őt az Együtt 2014 elnökségébe delegáló Együtt Egymillióan Platformnak, és biztosan nem fog egy listán szerepelni Mesterházyval és Gyurcsánnyal. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke eközben arról beszélt: nincs még végleges döntés Juhász Péter lépésével kapcsolatban, és cáfolta, hogy eldőlt volna, a Juhász Péter vezette Milla Platform kilép az Együtt-PM Szövetségből.

"Nem állhat elő olyan helyzet, hogy egy olyan listán szerepeljek, amelyet Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltként vezet, vagy amelyen Gyurcsány Ferenc helyet kap" – közölte csütörtökön Juhász Péter, a Milla Platform vezetője. Előzőleg a Cink.hu arról írt, hogy a Milla minden bizonnyal kilép az Együtt-PM szövetségből.

Juhász Péter közleményében emlékeztet: az Együtt-PM Szövetség szerdán újabb megállapodást kötött az MSZP-vel a választási együttműködésről. "Miközben a demokratikus ellenzék pártjainak összefogása szerintem is elkerülhetetlen és támogatnám, azonban a kirajzolódó konstrukció számomra nem vállalható. Meggyőződésem szerint, egy ilyen megoldás nem növeli a kormányváltás és a korszakváltás esélyét" – teszi hozzá.

Minden további kérdésben az Együtt 2014 elnökségébe engem delegáló Együtt Egymillióan Platform dönthet, amelynek ma felajánlottam lemondásomat – közölte a politikus.

Eközben Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke sajtótájékoztatón azt mondta: nincs még végleges döntés arról, hogy mit lép Juhász Péter. Hangsúlyozva: ez a döntés azért sem születhetett meg, mert még nem állapodtak meg a Demokratikus Koalícióval a közös listáról.

Szigetvári Viktor utalt rá, hogy Juhász Péter már korábban világossá tette, nem fog egy listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel. Szigetvári ugyanakkor azt mondta: nem tudja megmondani, mi következik ebből (azaz ebben az esetben lehetséges-e, hogy Juhász Péter megtartja egyéni választókerületét).

Cáfolta, hogy eldőlt volna, a Juhász Péter vezette Milla Platform kilép az Együtt-PM Szövetségből. Azt viszont megerősítette, hogy Juhász Péter a további politikai karrierjéről szóló döntést megvitatja a Millával.