Befogadta, aztán megölte a barátját - tíz évre ítélték

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szabó Attila 2012 októberében befogadta hajléktalan barátját abba a hétvégi házba, ahol élettársával lakott. Egy novemberi estén berúgtak és összevesztek. A veszekedés vége emberölés lett. A Szegedi Ítélőtábla döntése jogerős.

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla emberölésért kedden azt a férfit, aki a csongrádi megyeszékhelyen 2012 decemberében leszúrta barátját.

A jelenleg 51 esztendős Szabó Attila 2012 októberében befogadta hajléktalan barátját abba a hétvégi házba, ahol élettársával lakott. A későbbi sértett ettől kezdve a ház udvarán felállított lakókocsiban élt.

2012. november 30-án a vádlott és a sértett is jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztott, mind a ketten lerészegedtek. Hajnali négy körül – miközben a két férfi együtt italozott –, a vádlott összeszólalkozott az élettársával. A nő távozott a házból, a két férfi pedig ismeretlen okból összeveszett.

A vádlott egy zsebkéssel mellkason szúrta a sértettet, aki a földre esett. A vádlott előbb megpróbálta a sértettet újraéleszteni, majd mentőt hívott, ám az áldozat a szakszerű orvosi ellátás ellenére meghalt.

A vádlott a bűncselekményt megbánta, a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett.

A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.