Zsigó négyszer megkerülte a földet szolgálati autójával

Zsigó négyszer megkerülte a földet szolgálati autójával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bajai polgármester korlátlanul használhatta hivatali autóját, így szűk négy év alatt összejött a 163 ezer kilométer. Utazási költségeit a bajai önkormányzattal finanszíroztatta, holott képviselőként az állam 556 ezer forintot fizetett neki havonta erre a célra.

163 ezer kilométert autózott 4 év alatt szolgálati Skoda Superbjével Baja fideszes polgármestere, Zsigó Róbert – értesült az Index közérdekű adatigénylés útján. Ez a távolság elég arra, hogy nagyjából négyszer megkerülje a földet – írták.

A hírportál becslése szerint a Fidesz-szóvivő által felhasznált 10 943 liter üzemanyag 4-4,5 millió forintba kerülhetett Bajának. A több mint négymillió forintos benzinszámlát egyébként kihagyta vagyonnyilatkozataiból az egyik legjobban kereső parlamenti képviselő. Havi 1,66 millió forintos jövedelme részben abból származik, hogy olyan messze lakik a munkahelyétől. Havi 556 ezer forintos pótlék járt neki emiatt az Országgyűlés honlapján közzétett adatok szerint.

Az ügy pikantériája tehát, hogy Zsigó az állammal és Baja városával is finanszíroztatta utazásait. A város önkormányzata 2010. novemberben hagyta jóvá, hogy Zsigó magánutakra is korlátlanul használja a hivatali autót.

Zsigó a fenti állításokra nem reagált, Baja jegyzője megerősítette, hogy a polgármester által felhasznált benzint valóban a város fizette. A Mol havonta kétszer küldött számlát.

©

A bajai önkormányzat a cikkre úgy reagált: Zsigó Róbert munkaidőn kívül, hétvégén és ünnepnapokon is ellátta polgármesteri feladatait, és nem minden esetben különíthető el pontosan a szolgálati autó magán- vagy hivatali célú használata. A járművet ráadásul nemcsak a polgármester használja, hanem más hivatali feladatokat is ellátnak vele – közölték.

Szanyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő közleményében arra szólította fel Zsigó Róbertet, hogy álljon a mentelmi bizottság elé és módosítsa vagyonnyilatkozatát.