Klinghammer reméli, hogy marad

Klinghammer reméli, hogy marad

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben sajtóhírek szerint Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár a következő kormánynak már nem lesz a tagja, a felsőoktatási államtitkár Klinghammer István abban bízik, hogy folytathatja.

"Szívesen folytatnám a munkámat, ha erre felkérést kapok" – nyilatkozta a Világgazdaságnak Klinghammer István felsőoktatási államtitkár. Azt is elmondta, hogy a következő kormány összetételéről döntő Orbán Viktor még nem egyeztetett vele arról, hogy milyen szerepet szán neki az új kabinetben.

©

A VG korábbi sajtóhírek alapján azt írja, hogy Klinghammer akkor folytatná a munkáját, ha a kormány elfogadja a tavaly kidolgozott felsőoktatási stratégiát, de az is felmerült, hogy az új kormányban nem kapna szerepet.

A felsőoktatás korábban Hoffmann Rózsa államtitkár alá tartozott, de annak megújításába beletört a bicskája, emiatt a felsőoktatás 2013 februárjában a Klinghammer vezette új államtitkársághoz került, míg Hoffmann köznevelési államtitkárként folytatta, és a hírek szerint így is fejezi be karrierjét.