Az Index robbantott: megvan Gyurcsány titkos főpolgármester-jelöltje

Az Index robbantott: megvan Gyurcsány titkos főpolgármester-jelöltje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiderítette az Index.hu Gyurcsány Ferenc titkos főpolgármester-jelöltjének a kilétét. A hvg.hu-nak ellenzéki politikusok azt mondták: a DK hivatalosan nem vetette fel a nevet, de informálisan igen.

Balázsovits Lajos – az Index.hu értesülése szerint az ismert színész-színházigazgató lenne Gyurcsány Ferenc titkos favoritja a főpolgármester-jelöltségre. A lap azt írja, hogy a közös baloldali jelöltről folytatott tárgyalások lassan csordogálnak, az MSZP, az Együtt-PM és a DK eddig nem tudtak megállapodni közös jelöltben, mivel – a másik kettő szerint – az MSZP nem hajlik a megegyezésre, mégpedig Horváth Csaba főpolgármesteri ambíciói miatt.

Gyurcsány titkos jelöltjéről eddig csak annyit lehetett tudni, hogy művész, de ezek szerint az a Balázsovits az, aki jóban is van a volt kormányfővel, és még annak főzőcske-könyvében is szerepelt. Az Együtt-PM vezetőséhez tartozó források a hvg.hu-nak azt mondták, Gyurcsányék nem vetették fel soha formálisan Balázsovits nevét, de informálisan tudják róla van szó. Amúgy szerintük az egyeztetéseknek az lesz a vége, hogy mindenki elindítja majd saját jelöltjét, mert nem tudnak majd megállapodni.

©
Balázsovits Lajos a Játékszín igazgatója volt, felesége Almási Éva, lánya pedig Balázsovits Edit, ők is ismert színésznők.
Hozzászólások