Leütötték Kukorelly Endrét az írótáborban

Leütötték Kukorelly Endrét az írótáborban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Kocsmai iszogatásból lett verekedés Tokajban. A volt LMP-s politikus állítólag szóvá tette, hogy székelyföldi kollégája hamisan énekel. Csender Leventét ez annyira felháborította, hogy egy ütéssel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott Kukorelly Endrének.

Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett Kukorelly Endre költő, író, volt LMP-s politikus, amikor a Tokaji Írótáborban leütötte őt Csender Levente, a Magyar Napló munkatársa – írta a Nol.

A csütörtök hajnali incidens után Kukorelly sebét kórházban varrták össze, majd az író hazatért Budapestre. A kórház hivatalból értesítette a rendőrséget.

©

A két író kocsmai iszogatás közben szólalkozott össze. Szentmártoni János, az írótábor kuratóriumának elnöke az MTI-nek az esettel kapcsolatban elmondta: tudomása szerint mind Csender Levente, mind pedig Kukorelly Endre több bort ivott a kelleténél, ittasak voltak. Csender Levente énekelt, Kukorelly Endre pedig szóvá tette, hogy hamis a hang, ezt követően ütötte meg Csender - vélhetően dühében - Kukorellyt.  A két férfi között korábban semmiféle személyi konfliktus nem volt - tette hozzá Szentmártoni János. Az elnök elmondta azt is: az ügyben pénteken őt is meghallgatják a rendőrségen.

Az írótábor résztvevői ezek után megkérték Csender Leventét, hogy utazzon haza.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a rendőrség súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.