VS: Nem Simicska lesz a veszprémi induló, Orbán biztos ebben

VS: Nem Simicska lesz a veszprémi induló, Orbán biztos ebben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ovádi Péter, Navracsics titkára visszalépett a jelöltségtől, a VS.hu szerint így nagy valószínűséggel Mihalovics Péter, Navracsics korábbi közigazgatási minisztériumi kabinetfőnöke indulhat a veszprémi időközi választásokon a Fidesz színeiben. Simicska Lajos indulását Orbán állítólag kizárta.

Még a hivatalos bejelentés előtt visszalépett személyes okokra hivatkozva a Fidesz jelöltje, Ovádi Péter, aki az uniós biztossá választott Navracsics Tibor parlamenti mandátumért kiírt februári időközi választáson indult volna - írja a VS.hu. Ovádi egyébként Navracsics titkára, 2005-től vezeti a veszprémi Fidelitas-szervezetet, és 2010 óta segítette Navracsics Tibort a helyi munkában. 2010-ben a képviselő-testületbe is bekerült, idén októbertől pedig nemcsak képviselő, hanem a városi Fidesz-frakció vezetője is, a saját körzetét 54 százalékkal nyerte.

A 33 éves politikust korábban maga a választókerületet irányító Navracsics ajánlotta, aki a VS.hu információi szerint Ovádi visszalépése után is úgy látja, hogy a pártnak egy helyi jelölt indításával van esélye a parlamenti mandátum – és vele a kétharmados kormánypárti többség – megtartására. A lap szerint Ovádi helyett a legnagyobb eséllyel Mihalovics Péter, Navracsics korábbi közigazgatási minisztériumi kabinetfőnöke indulhat, aki a Fidelitas országos választmányát is vezeti, valamint a fejlesztési tárcánál a Bakony–Balaton-térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos.

Mihalovics Péter és Navracsics Tibor
©

A VS.hu azt is írta: a Közgép-tulajdonos Simicska Lajos esetleges indulása is téma volt a keddi elnökségi ülésen. A lap forrásai szerint Orbán maga is utánajárt a híresztelésnek, és a pártvezetés tagjainak azt mondta, biztos benne, hogy Simicska nem lesz a körzetért indulók között.

Korábban Török Gábor politikia elemző is bejelentette, hogy indul a választáson, ám később visszakozott.