Az esőtől csúszhatott meg a támfal a Délinél – fotók

Az esőtől csúszhatott meg a támfal a Délinél – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A sok esőtől sérülhetett meg a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán lévő támfal. A MÁV szerint a helyreállítás néhány napig eltarthat.

Az eddigi vizsgálatok szerint az alagút fölötti területen az eső miatt felgyülemlett a csapadékvíz, és emiatt megcsúszott az ottani földút. A csapadék alámoshatta a támfal tetején lévő támköveket, amelyek közül nyolc nyolcvan-százkilós darab vasárnap este lezuhant a sínekre és környékükre. A támköveket már eltávolították – mondta Lőcsei Virág, a MÁV-csoport szóvivője.

Az alagút feletti részt a XI. kerületi önkormányzat kezeli. A vasúttársaság már felvette az önkormányzattal a kapcsolatot, megkezdték a közös kárfelmérést, és amint lehet, megkezdik a helyreállítást is, amely várhatóan hétvégéig tart majd – tette hozzá.

©

A szóvivő szerint maga az alagút megfelelő műszaki állapotban van, 2012-ben átesett az előírt vizsgálatokon, így a Déli pályaudvarra közlekedő vonatok biztonságosan járnak. Folyamatosan tájékoztatják az utasokat az állomásokon és pályaudvarokon, a MÁV és a MÁV-Start honlapján is elérhetők a legfrissebb információk, valamint a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálata szintén bármikor hívható – mondta.

©
©

A Sugovica és a Gemenc expressz továbbra is a Déli pályaudvarra, illetve onnan közlekedik. Hétfőn a székesfehérvári és pusztaszabolcsi vonalról érkező elővárosi vonatok Kelenföldig közlekednek, és onnan indulnak vissza a Dombóvárról érkező vonatok is. A Mávinform korábban azt közölte, hogy a korlátozások félórás, órás késéseket is okozhatnak.

A százhalombattai vonatok ideiglenesen nem közlekednek. A Budapest–Győr-vonalról érkező elővárosi vonatok a Déli pályaudvarig mennek, és onnan indulnak. A Győrből, Szombathelyről és Sopronból érkező vonatok, amelyeket a Keleti pályaudvarnál lévő hídfelújítás miatt ideiglenesen a Déli pályaudvarra irányítottak át, most ismét a Keleti pályaudvarra érkeznek, és onnan indulnak.

A Szolnok, Nagykáta vonalról ideiglenesen Kelenföldre irányított vonatok a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnan indulnak.