HVG: Káoszt hozhat az állami média átszabása

HVG: Káoszt hozhat az állami média átszabása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár a Fideszben sem elégedettek a közmédia színvonalával, elsősorban azt remélik a közrádiótól és tévétől – köztük a vasárnap induló állami hírcsatornától –, hogy egyben tartják a kormánypárt törzsbázisát – írja új számában a HVG.

©

A 80 milliárdból gazdálkodó közmédia hírműsorait időnként még az évi 1,9 milliárdból működő ATV is képes megszorongatni, az RTL milliós tábort felmutatni képes Híradójáról nem is beszélve. A hetilap azt elemzi, az állami hírtévé indítása, a köztévé március 15-re tervezett újrapozicionálása lendületbe hozhatja-e a siralmas nézettségi mutatókkal bíró közmédiát.

A Fidesznek ez azért is fontos, mert a miniszterelnökre megharagudott Simicska Lajos médiája eltávolodott a párt hivatalos irányától, a kormányfői tanácsadó, Habony Árpád pedig mostanáig nem tudta teljesíteni a rá bízott feladatot. Hogy mire kapott mandátumot Habony, a hetilapban elolvashatja. A HVG információi szerint a kormány kommunikációs „csodafegyvere”, a tavaly októberben létrehozott Nemzeti Kommunikációs Hivatal sincs a helyzet magaslatán: bár évi 15-20 milliárd forint szétosztása van rábízva, egyelőre egy közbeszerzést sem írt még ki.

További részletek a hetilapban. (A digitális HVG-t itt rendelheti meg!)