"Nem sokáig lesz sértetlen" Felcsúton a Kétfarkú Kutya Párt plakátja

"Nem sokáig lesz sértetlen" Felcsúton a Kétfarkú Kutya Párt plakátja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mészáros Lőrinc polgármestert hidegen hagyja, hogy milyen plakát kerül ki Felcsútra, néhány helyi lakos szerint azonban van morgolódás a faluban az Orbán Viktort megszólító MKKP-plakát miatt, és az is megeshet, hogy letépik. A plakát egyébként egy VOLT Fesztivál-reklámot vált július 1-jétől.

Felcsútiakat kérdezett a falujukba hamarosan kikerülő Orbán Viktor témájú órisáplakátról a Bors.

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt facebookos szavazással választotta ki, hogy a bevándorlásellenes kampányra reagáló ellenplakátjaik közül melyik kerüljön ki a miniszterelnök falujába, és végül az egyik Orbán Viktort megszólító üzenet nyert:

©

A lap megszólaltatta Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert, aki azt mondta, a bevándorlás és a plakátügy is a politikáról szól, abba pedig ő nem tud és nem is akar belefolyni. "Ha valaki kiteszi nálunk ezt a szöveget, nem hiszem, hogy bárki hozzányúlna" – mondta.

Egy-két helyi azonban másképp vélekedett. Egy idősebb hölgy szerint van morgolódás a faluban az érkező plakát miatt, többen is leszednék, csak túl magasan lesz. Barátnője hozzátette: akkor is rögtön le fogják rángatni. Szavaik szerint a falu ketté van szakítva: a település másik felében nem esne bántódása a plakátnak, itt azonban "nem sokáig lesz sértetlen".

A plakát egyébként egy kertben fog állni július 1-től, jelenleg a VOLT Fesztivál reklámja foglalja el a hirdetési helyet. A kert tulajdonosa azt mondta, neki nincs beleszólása az üzenetbe, felőle nyugodtan mehet az MKKP-hez kötődő reklám.

Egy hivatalnok nem hiszi, hogy megrongálnák az üzenetet, mert az szabálysértés lenne.