18 év fegyházra ítélték a combinós gyilkost

18 év fegyházra ítélték a combinós gyilkost

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A. Áron Gergely tavaly nyáron rúgott egy idős nőt a villamos alá a Margit híd budai hídfőjénél. Többszörös visszaesőként, halmazati büntetésként kapta a fegyházbüntetést. A Fővárosi Törvényszék indoklása szerint tiszta elmeállapotban rúgta hátba 74 éves áldozatát.

Szándékos emberölésben és garázdaságban is bűnösnek találta a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett ítéletében Á. Áron Gergelyt, azt a férfit, aki tavaly nyáron a 4-es, 6-os villamos alá lökött egy idős nőt a Margit híd budai hídfőjénél. Az asszony egyenesen a villamos alá esett, és azonnal meghalt. Á. Áront 18 év fegyházra ítélte a bíróság - írta a Bors Onine.

A 42 éves férfi többszörös visszaesőként, halmazati büntetésként kapta a 18 évet. Feltételes szabadságra nem bocsátható, 10 évre a közügyektől is eltiltották. Az indoklásban elhangzott, hogy a férfi tiszta tudatállapotban rúgta meg 74 éves áldozatát.

A helyszín a baleset után
©

Egy tanú a bíróságon arról beszélt, hogy szándékosnak látta a rúgást. Az illető, aki 25 centiméterre állt a villamosmegállóban a vádlottól, azt mondta, a férfi bakancsának nyoma is látszott a néni hátán. A vádlott azzal védekezett: kizárt, hogy valakit szándékosan a villamo elé rúgjon. "Vagy nem láttam, hogy jön a villamos, vagy fogalmam sincs, mi történt." Mint mondta, csak kínjában találta meg azt a magyarázatot, hogy felbosszantotta, ahogy az idős nő mindenki elé furakodva igyekezett felszállni. A tanúk szerint viszont szó sem volt furakodásról, a villamosmegállóban nem voltak sokan.