Soroksári gyilkosság: külföldön keresik a tetteseket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Januárban meghosszabbítják a soroksári nő két évvel ezelőtti meggyilkolása miatt indított nyomozást a Magyar Nemzet szerint. A rendőrök két tettest keresnek, a DNS-üket már külföldi adatbázisokon futtatják végig.

A rendőrség kiemelt életellenes ügyek főosztálya a soroksári gyilkosság helyszíne, az elkövetés módja és a beszerzett adatok alapján megrajzolták a lehetséges gyilkosok bűnügyi profilját – írja a Magyar Nemzet.

A 36 éves soroksári Kardosné Gyurik Krisztinát 2013 szeptemberében ölték meg a XXIII. kerületi Szigetdűlő kerékpárútjánál, ahol rendszeresen futni szokott.

A lap azt írja, hogy a rendőrség a kocogó nő meggyilkolásának helyszínén talált DNS-minták alapján két – elképzelhető, hogy külföldi – elkövetőt valószínűsít, akik nem állnak vér szerinti rokoni kapcsolatban egymással. Az egyik elkövető volt a domináns, a másik viszont vélhetően fiatalabb, ezért neki alárendelt szerepet játszott. Matrózcsomókkal kötözték meg a nőt.

A rendőrség tudja, hogy az alárendelt személy segített lefogni a nőt, míg a domináns elkövető kínozta, megerőszakolta és megfojtotta. A megtámadott nő harcolt az életéért, vérző sérüléseket okozott mindkét támadójának, a domináns gyilkosról tudható, biztosan annyira megsérült, hogy sérüléseire a környezetének ki kellett találnia valamilyen indokot, például hogy balesetet szenvedett. A rendőrség szerint az is nyilvánvaló, hogy a két tettes közül legalább az egyik jól ismerte a bűncselekmény helyszínét.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a két ismeretlen tettes DNS-mintájának összehasonlítása az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-ével jelenleg is tart. A magyar adatbázisban nem találtak egyezést. A nyomozás 2016. január 26-án lejáró határidejét biztosan meghosszabbítják, akár van konkrét gyanúsított, akár nincs – írja a Nemzet.

 

 

Hozzászólások