Orbán átadott egy újabb edzőközpontot

Orbán átadott egy újabb edzőközpontot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök Miskolcon a sport és az önbecsülés fontosságáról beszélt. "Semmi nem tántorít el bennünket attól a céltól, hogy a sport továbbra is stratégiai ágazat legyen" - jelentette ki.

Orbán Viktor a mintegy 900 millióból, a diósgyőri labdarúgó stadion szomszédságában megépült edzőközpont avatásán Orbán kijelentette: a sport adja majd vissza Magyarország önbecsülését. "Ha összefogunk, ha van támogatás, ha elszántak vagyunk, akkor a világ bármely, nálunk nagyobb népével versenyképesek vagyunk, legyen az tudomány, kultúra, vagy éppen sport."

Önbecsülés nélkül sem az üzlet, sem a politika nem működik, amire szükségünk van, az a nemzeti önbecsülés, és ez Magyarországon a sportból jöhet, "mert mi Puskás Öcsi, Egerszegi Krisztina, Papp László, Balczó András nemzete vagyunk" - mondta Orbán Viktor, megemlítve azt is: nem lehet a sportot - ami nemzeti ügy - pártalapon művelni.
Akármelyik párthoz is tartozunk, mindannyian magyarok vagyunk és mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy a magyarok sikeresek legyenek - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a futball nem a pénzhez, hanem a sporthoz tartozik, a sportnak, ami a kultúra része, pedig az a lényege, hogy nemzedékről nemzedékre öröklődik - utalt a DVTK egykori, legendás játékosaira, akik közül többen jelen voltak az eseményen.

Orbán Viktor rájuk tekintve azt mondta: ahol nincsenek sikeres és tiszteletben tartott, megbecsült volt játékosok, ott sosem lesznek sikeres, jelenbeli csapatok sem.
Kiemelten beszélt arról a miniszterelnök, hogy egyesek időnként megtámadják a sportfejlesztéseket, mondván, aránytalanul sok jut a közpénzből sportra. Miskolc példáját hozva fel erre azt mondta: a város 2010 és 2014 között 136 milliárd forintot fordíthatott fejlesztésekre, a kormány 31 milliárd forint adósságot vállalt át, ezen pénzek 10-13 százaléka jutott a sportra, az új, megépülő stadionnal együtt.
Szerintem ez helyes arány, és semmi nem tántorít el bennünket attól a céltól, hogy a sport továbbra is stratégiai ágazat legyen - jelentette ki.
©
Orbán Viktor a Diósgyőrt modern európai klubnak, a labdarúgócsapatot az európai középmezőnybe tartozónak nevezte. Szerinte ez Leisztinger Tamás tulajdonosnak és társainak köszönhető elsősorban.
Mint mondta: szükség van arra, hogy ezek az emberek, akárhová is tartozzanak, akár kivel is szimpatizálnak, higgyenek a közös magyar jövőben.
A kormányfő leszögezte: 2016. őszén megkezdődik az új, 15 ezer férőhelyes labdarúgóstadion építése Diósgyőrött, ugyanakkor további fejlesztések is megvalósulnak itt, elsősorban az utánpótlásnevelés területén. A gyerekeknek, fiataloknak azt üzente Orbán Viktor: aki nem sportol, az nagyon nehezen viszi sokra az életben.
Beszédét azzal zárta: "Hajrá Diósgyőr!"
Az edzőközpont csaknem 900 millió forintba került, a beruházás 70 százalékát TAO-forrásból, 30 százalékát pedig önerőből finanszírozta a klub.
Hozzászólások