Pökhendiséggel vádol Szijjártó egy uniós minisztert

Pökhendiséggel vádol Szijjártó egy uniós minisztert

Utolsó frissítés:

A magyar külügyminiszter a kvótanépszavazás miatt az EU halálát vizionáló luxemburgi külügyminiszternek szólt vissza.

"Európa akkor hal meg, ha a vezetői nem tudnak különbséget tenni menekültek és illegális gazdasági bevándorlók között. Európa akkor hal meg, ha a vezetői nem értik meg, hogy elsősorban azoknak az embereknek a biztonságáért és jólétéért felelősek, akik megválasztották őket" - válaszolta Szijjártó Péter külügyminiszter luxemburgi kollégájának.

Jean Asselborn egy interjúban azt mondta, az Európai Unió "meghal", ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el. A szocialista politikus arról beszélt, "Orbán Viktor Magyarországon most népszavazást tart, és azt mondja, hogy egy migráns sem jöhet Magyarországra,

a magyar miniszterelnök meg fogja nyerni ezt a referendumot, és ha Magyarország népszavazást tart, akkor talán más tagállamok is így tesznek, és dobhatjuk a szemétdombra az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Szijjártó Péter szerint a magyar kormány azért kezdeményezett népszavazást, hogy a magyar emberek döntsenek a sorsukról, ne a luxemburgi külügyminiszter.

Jean Asselborn a megszokott pökhendiséggel másodrangú európainak minősíti azokat, akik nem értenek vele egyet - írta Szijjártó Péter. Szerinte nem a magyar kormány szakadt el az európai értékektől, hanem Asselborn.