Szijjártó kiakadt: "Még Bill Clinton sem engedheti meg magának"

Szijjártó kiakadt: "Még Bill Clinton sem engedheti meg magának"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kemény hangú nyilatkozatban reagált a Külügyminisztérium Bill Clinton szavaira, aki felesége kampányrendezvényén autokrata diktátornak nevezte a lengyel és a magyar kormány vezetőit.

"Senki, még Bill Clinton sem engedheti meg magának, hogy így sértegesse a magyar embereket" – írta a hvg.hu megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a külügy akar-e reagálni a volt amerikai elnök szavaira.

Bill Clinton felesége, a demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton kampányrendezvényén azt mondta beszédjében, a lengyeleknek és a magyaroknak elegük van a demokráciából, autokrata diktátort választottak vezetőül, és Putyin-féle vezetést akarnak.

©

A KKM úgy folytatja a reakciót: "Magyarország szabadságát a magyar emberek harcolták ki, magyarok tízezrei adták életüket hazánk szabadságáért. A magyar nép szabadságküzdelmének ilyen módon való lebecsülése elfogadhatatlan. Nyilván Bill Clinton is tudja, hogy a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről. Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket."

Bill Clinton az áthallásos mondatokat a most már republikánus elnökjelölt Donald Trump támadására használta.

Hozzászólások