Nincs nyoma a migránsok elől a Balatonhoz menekülő németeknek

Nincs nyoma a migránsok elől a Balatonhoz menekülő németeknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tapasztaltak semmit a helyi ingatlanosok abból, hogy állítólag egyre több német települne a Balatonhoz a menekültek miatt - írta az Index.

A felvetésen is csodálkoztak és semmi hasonlóval sem találkoztak azok a kimondottan a Balatonra specializálódott kis ingatlanos cégek, amelyeket az Index a tóhoz települő németekről kérdezett.

Azért kérdezték meg őket, mert a magyar sajtót a napokban bejárta a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati televízió riportja, amely szerint egyre több német telepedik a Balaton partjára a menekültektől való félelem miatt.

A műsorban több megszólaló mellett végigkísértek egy ide költöző, a német menekültpolitikával elégedetlen idősebb párt is, és elhangzott, hogy fontos szempont lett, hogy a magyar lakosság túlnyomórészt keresztény, és alig vannak migránsok.

Bár a riportot idéző lapokból az olvasható ki, hogy egy egyre jellemzőbb, tömeges jelenségről van szó, az ingatlanközvetítők tapasztalataira hivatkozva az Index azt írta, egyelőre aligha fogják elárasztani a balatoni strandokat a német rettegők.