Durvul a kánikula, jön a 37 fok

Durvul a kánikula, jön a 37 fok

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Még nagyobb hőséget, hamisítatlan kánikulát ígér hétvégére az előrejelzés: pénteken 36, szombaton 37 fok is lehet a nappali csúcs. Vasárnap délután érkezhet meg az enyhülés, hétfőn pedig kifejezetten esős, borongós időre van kilátás.

Pénteken napos, derült idő várható, legfeljebb északon alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A hajnali 16, 22 fok után a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul.

Péntekre Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Szolnok és Hajdú-Bihar megyére narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a hőség miatt. A többi megyére pedig Zala és Nógrád kivételével citromságra, elsőfokú figyelmeztetés érvényes, ugyancsak a hőség miatt.

©

Szombaton késő délután, kora este az Alpokalján, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön zivatarfelhők is kialakulhatnak, amelyekből átmeneti szélerősödéssel, dörgéssel, villámlással rövid ideig intenzív csapadék hullhat. Egyébként országos kánikula várható: a legmelegebb órákban 32, 37 fokig emelkedik a hőmérséklet.

©

Vasárnap napközben egyre erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, késő délutánra már nagy területen jelenhetnek meg zivatarfelhők. Délelőtt még csak a Dunántúlon, délutántól már sokfelé számíthatunk záporok, hevesebb zivatarok kialakulására, sőt itt-ott jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések is lehetnek rövid ideig. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul, az Alpokalján ennél hűvösebb idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn sokfelé valószínű zápor, zivatar, keleten jégeső, felhőszakadás is lehetséges, és már csak 22, 29 fok között várható a csúcshőmérséklet.

©