Szabadidős rendőrök handabandázhattak vasárnap éjjel a Ligetben

Szabadidős rendőrök handabandázhattak vasárnap éjjel a Ligetben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Vasárnap éjjel hangoskodó járókelőkre hívtak rendőröket az Olof Palme sétányon. A rendőrség rövid közleményéből kihámozható, hogy a garázdák vélhetően szolgálaton kívüli rendőrök lehettek, így az ügyészségre került az eset. Az ügynek nincs köze a ligetvédőkhöz.

Hangoskodó, nyugalmukat zavaró járókelők miatt tettek bejelentést a rendőrségen a XIV. kerület Olof Palme sétányon tartózkodók vasárnap éjjel – közölte a rendőrség.

A kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették.

Az eseményekben felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége, így az ügyet átadták a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek.

A ligetvédőktől azt az információt kaptuk, hogy bár az Olof Palme sétányon történt az eset, semmi köze nem volt a Városligetben hetek óta tartó állóháborúhoz.

Szombat éjjel viszont részegek támadtak a ligetvédők táborára, és belerúgtak egy 11 éves kislányba, aki egy sátorban aludt.

Ligetvédőkre támadtak, megrugdostak egy 11 éves kislányt

Szombat éjszaka részegek inzultálták a ligetvédőket, belerúgtak egy sátorba, és éppen egy 11 éves kislányt találtak el. Amikor megtudták, hogy egy gyerek fekszik ott, még egyszer rúgtak. A Liget projekthez szerződtetett biztonságiak elítélik az esetet.

Hozzászólások