A teljes 444.hu-t kitiltották a parlamentből

A teljes 444.hu-t kitiltották a parlamentből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Felfüggesztette a 444.hu szerkesztőségének parlamenti akkreditációját a házelnök, a lap újságírói így egyelőre nem dolgozhatnak az épületben.

A 444.hu-t az Országgyűlés sajtófőnökének levele szerint azért tiltották ki a parlamentből, mert a múlt hétfőn Plankó Gergely és Tamás Bence Gáspár ismételten megszegte az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó házelnöki rendelkezést: engedély nélkül forgattak, és fizikailag akadályozták, hogy Halász János államtitkár bejusson az üzemi folyosóra.

"Munkatársaik viselkedése, a szabályok tudatos és sorozatos ignorálása, a korábbi figyelmeztetések semmibevétele miatt házelnök úr felfüggeszti a 444.hu szerkesztőségének akkreditációját" – írta Szilágyi Zoltán.

A videóban, amely miatt az újságírók egyelőre nem dolgozhatnak a parlamentben, Rogán Antal helikopterezéséről kérdezték a képviselőket.

A kitiltásról szóló cikkében a 444.hu azt írja: azért próbálták a videóban látható módon szóra bírni Halász Jánost, aki egyébként a Fidesz-frakció szóvivője, tehát a nyilvánosság tájékoztatása feladata lenne, mert azon a folyosószakaszon sem akart kérdésekre válaszolni, ahol szabályosan forgathatnak az újságírók.

Hozzátették: az engedély nélküli forgatás akkor történhetett, amikor a fideszes Nyitrai Zsoltot néhány méterre a sajtó számára kijelölt helytől kérdezték.

Ács Dánielt, Botos Tamást és Herczeg Márkot a múlt héten tiltották ki a parlamentből a sajtótudósítás rendjének megszegése miatt.

Emlékeztetnek: tavasszal a hvg.hu, az Index, a Nol és a 24.hu tudósítóit tiltották ki az országgyűlésből.

Most a 444.hu újságíróit tiltották ki a parlamentből

Engedély nélkül forgattak, nyíltan és tudatosan szembeszegültek a szabályokkal - ezekre az okokra hivatkozva tiltották ki a parlamentből a 444.hu újságíróit.

Hozzászólások