Mercedes terepjárós tanárokkal poénkodott egy fideszes polgármester

Mercedes terepjárós tanárokkal poénkodott egy fideszes polgármester

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Gergely Zsófia

Az elmúlt években akkora fizetésemelést kaptak a tanárok, hogy biztos egyikük Mercedes terepjárója miatt nem tudott parkolni – ezzel viccelődött a 18. kerület fideszes polgármestere, ráadásul pont a pedagógusoknak rendezett karácsonyi eseményen. Az összegyűlt tanárok kiakadtak, Ughy Attila utólag arra hivatkozik, hogy valakitől hallotta a poént, és kölcsönvette, de szerinte az egyébként sem volt bántó.

„Képzeljétek el, alig tudtam beparkolni, mert egy Mercedes terepjárónak a hátsó fele annyira kilógott az útra, hogy alig tudtam befordulni. Ekkor jutott eszembe, ja, hát pedagógusokhoz jövök köszönteni, akiknek az elmúlt években sokat emeltek a fizetésén” – ez volt a belépője a 18. kerület polgármesterének, Ughy Attilának a helyi tanároknak rendezett év végi ünnepségen. A Fidesz–KDNP-s kerületi vezető a múlt heti rendezvényről állítólag elkésett, ezzel a szerencsétlenül elsült poénnal próbálta elviccelni a dolgot.

A polgármesteri antrét rögzítő, kerületi ügyekkel foglalkozó blog szerint az összegyűlt pedagógusok kiakadtak a „megalázó” mondatokon. Állítólag alig évente egyszer-kétszer találkozik velük a kerületi vezető, egyébként sem elégedettek az ágazat helyzetével, a Mercedes terepjárós poénra így nem voltak vevők, ráadásul az eseményt nekik rendezték a kerület egyik elegáns kávéházában.

Ughy Attila a hvg.hu kérdésére megerősítette, hogy „tartalmát tekintve az összejövetelen valóban elhangzott a leírt részlet”, bár „szövegszerűen” nem emlékezett az elmondottakra. „’Kölcsönpoén' volt, amit befelé jövet hallottam valakitől, és ezt is elmondtam a rendezvényen. Mint minden poén, természetesen ez is túlzó; mint minden felütés, ez is inkább nagyzoló, mint pontos, de semmiképp sem tiszteletlen és nem bántó” – magyarázta a fideszes politikus.

Ughy szerint „egy belső, informális találkozón bőven van helye a szabadabb mondatoknak”. „Ezekből kijutott nekünk”, „biztosíthatom, hogy én is kaptam jócskán hideget-meleget, de mégsem veszem a szívemre a mondatokat” – jegyezte meg. Egyébként is „ezek csak azokra tartoznak, akik jelen voltak” – tette hozzá.

A polgármester nem válaszolt, valóban úgy érzi-e, akkora béremelést kaptak a tanárok, hogy reális az autós poénja. Arra a kérdésünkre sem reagált, hogy ő maga milyen autóval érkezett a pedagógusok év végi ünnepségére.

©