Balog új tankönyvkiadókat ígért az őt letámadó diáknak

Balog új tankönyvkiadókat ígért az őt letámadó diáknak

Utolsó frissítés:

Windisch Judit Szerző:

Windisch Judit
Windisch Judit

Az Emmi-miniszter elhívta teázni azt a diákot, akinek egy korábbi alkalommal megígérte. Most is ígért.

Volt értelme a találkozónak a miniszterrel – mondta Mészáros Dávid, a karcagi Ványai Ambrus Gimnázium diákönkormányzatának vezetője. Ő volt az a diák, aki a miniszter éves meghallgatása után odalépett Baloghoz, és egy kifogáslistát adott át neki. A miniszter ekkor hívta meg egy teára.

Bár Mészáros a Független Diákparlamentnek is tagja, nem annak színeiben vagy képviseletében beszélt a miniszterrel.

Mészáros elmondása szerint a miniszter egyetértett abban, hogy bizonyos szakoknál érdemes csökkenteni a ponthatárt, például az orvosi vagy állatorvosi képzésen, hogy ezzel növeljék a továbbtanulási esélyeket. Balog azt mondta, szakértők dolgoznak a kérdésen.

A több természettudományos tanárra még várni kell, tavalytól él az ilyen tanárképzésen tanulókat támogató Klebelsberg ösztöndíj, a miniszter szerint az eredményre még 5 évet várni kell.

Mészáros Dávid elmondása szerint a diákok leterheltségéről is hosszan beszéltek, a miniszter örült annak a felvetésnek, hogy a diákok napi óraszámát korosztályonként maximalizálják.

A miniszter szavai alapján a tankönyvpiacon is várható változás, további tankönyvkiadók jelenhetnek meg a piacon.

Megállapodtak abban is, hogy osztrák és német mintára létrehozzák a Diákuniót is, ahol a tervek szerint az összes iskola képviseltethetné magát, és az unió elnöksége közvetlen, rendszeres kapcsolatban állna a miniszterrel. Erről jövő héten újra egyeztetnek Palkovics László és Sipos Imre államtitkárral és helyettes államtitkárral, valamint a hallgatói és a diákönkormányzatok országos vezetőivel.

Hozzászólások