Az amerikai ügyvivő figyelmeztet: Orbán vállalta a civilek védelmét!

Az amerikai ügyvivő figyelmeztet: Orbán vállalta a civilek védelmét!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Washington odafigyel a civil szervezetekre, és úgy látja, a jelenlegi politika az, hogy fenn kell tartani a Moszkva elleni szankciókat – mondta a HVG-nek adott exkluzív interjújában David Kostelancik, az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Hozzátette, a magyar–amerikai kapcsolattartás a korábbinál magasabb szintű lehet.

A két nagykövet között a képviseletet irányító ideiglenes ügyvivő karrierdiplomataként Washingtonból kapja az utasításokat, és együttműködik az ottani feletteseivel – válaszolta David Kostelancik, az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője arra a kérdésre, hogy megszokott-e, ha valaki annyira kitűnik aktivitásával ezen a poszton, mint tette az elődje, André Goodfriend.

©

A civil szervezetekkel szembeni kormányzati fellépéssel kapcsolatban emlékeztet arra, hogy az 1999-es isztambuli csúcstalálkozón született Európai Biztonsági Chartát – az amerikai Bill Clinton mellett – magyar részről Orbán Viktor is aláírta. A chartához csatlakozottak kötelezettséget vállaltak a civil szféra, a nem kormányzati szervezetek és a média szabadságának tiszteletben tartására – további részletek a csütörtöki HVG-ben.

 

Hozzászólások