Ismeretlen hős mentett ki egy családot a tűzből Budafokon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A férfi egy nőt és két gyermekét menekítette ki egy porig égett házból az ablakon keresztül hétfő reggel. Utána eltűnt, azóta sem derült ki, ki lehetett.

Hétfő reggel arra kelt egy kétgyerekes nő Budafokon, hogy lángol a házuk melletti melléképület. A tűz nagyon hamar átterjedt az otthonukra is – írta a Blikk csütörtökön.

Elsőként a nő 7 éves lánya vette észre, hogy baj van, azt mondta, furcsa hangokat hall. Amikor kinéztek, már lángokban állt az épület, a forróságban az ablakok is kitörtek.

A család menekült volna, de a lángok addigra elzárták az egyetlen lehetséges kiutat. Ekkor azonban, akár egy filmben, felbukkant egy titokzatos megmentő: berúgta a kertkaput, és az ablakhoz szaladt, feje fölött a lángokkal.

"Soha azelőtt még nem láttam azt a férfit. Hihetetlen volt!" – idézte fel a bajba jutott nő. Elsőként kiadta a férfinak 17 hónapos kisfiát, majd a megmentő visszatért a nőért és nagylányáért is. Mire a tűzoltók kiértek, már mindenki biztonságban volt.

A sokkos állapotban lévő nőt és gyermekeit takarókba csavarták, a megmentő pedig időközben eltűnt, azóta sem derült ki, ki lehetett.

"Remélem, egyszer szemtől szemben is megköszönhetem neki, hogy megmentette az életünket" – mondta az anya. A tűzvizsgálat kizárta, hogy gyújtogatás történt, de az okokat még tisztázni kell.

A budafoki ház teljesen leégett, el kell bontani. A családnak csak egy kanapéja maradt, egyelőre nem tudják, hogyan tovább.

Hozzászólások