Jobb, ha elfelejtik az elviteles kávét a BKK-val utazók

Jobb, ha elfelejtik az elviteles kávét a BKK-val utazók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosi 5-ös busz egyik utasát a szakadó esőben leszállította a sofőr, mert kávé volt nála egy műanyag, fedeles pohárban. A BKK szerint a sofőrnek igaza volt.

A 444.hu-nak egy olvasó írta meg, hogy járt pár hete az 5-ös buszon, ahová szakadó esőben, „fedeles” kávéval a kezében pattant fel. A sofőr leküldte a kávé miatt, pedig nem először szállt így buszra. A következő jármű sofőrje szerint a kollégájának rossz napja volt.

Az utas bejelentést tett a BKK telefonos ügyfélszolgálatán, és sérelmezte, hogy a lefedett, elviteles kávéjával leparancsolták a buszról a Március 15. térnél.

A BKK válaszából kiderült, hogy kikérdezték a sofőrt, és neki adtak igazat. A buszvezető azt mondta: megkérte az utast, hogy ne szálljon fel kávéspohárral, hiába jelezte neki, hogy a pohár tetején lévő műanyag lap a pohár fedele.

Az érintett járatot üzemeltető VT-ARRIVA Kft. szerint a sofőr a szabályzatnak megfelelően járt el, mert az elvitelre szánt, fedeles folyadék is okozhat kárt, ha vészfékezésre kényszerül a busz, vagy kanyarodáskor kiesik a pohár az utas kezéből.