Együtt: Orbán Viktorék védjék meg az azerbajdzsáni melegeket

Együtt: Orbán Viktorék védjék meg az azerbajdzsáni melegeket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Együtt választmányi elnöke szerint Magyarországnak menedékjogot és segítséget kell nyújtania az elnyomott azeri melegeknek.

Szégyen, hogy Azerbajdzsánban melegeket ér állami retorzió, amiért egy kisebbséghez tartoznak. Ahogyan Kanada és Litvánia is tette a fenyegetett csecsenföldi melegekkel, úgy Magyarországnak is kötelessége segítő kezet nyújtani az elnyomott azerieknek. Ezt kívánja az emberség és a tisztesség – olvasható az Együtt választmányának elnökének pénteki közleményében.

Szigetvári Viktor a The Guardian cikkére hivatkozik, amely szerint az elmúlt 10 napban több mint hatvan homoszexuális és transznemű embert tartóztattak le a hatóságok az azeri fővárosban, volt, akit meg is vertek.

Az ellenzéki politikus úgy véli: elkeserítő, hogy a magyar kormány egyik korrupt és szégyenletes szövetségese ez az elnyomó ország. Nem a baltás gyilkos ügyében kellene üzletelnie Magyarországnak Azerbajdzsánnal, hanem menedékjogot és segítséget kellene felkínálnia az elnyomott melegeknek – tette hozzá.