Horn Gyula fia visszaszólt Deutsch Tamásnak

Horn Gyula fia visszaszólt Deutsch Tamásnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A 2013-ban elhunyt volt kormányfő fia szerint a fideszes politikus egy frusztrált percember.

A Digitális Jólét Programjáért felelős biztos keddi sajtótájékoztatóján arról a hírről is szót ejtett, hogy egy már Amerikában is partvonalra szorult, a pedofíliát adott esetben megengedhetőnek tartó megmondóember, Milo Yiannopoulos tart előadást egy V4-es konferencián. De Deutsch szerint Horn Gyula múltja – a Fidesz EP-képviselője kijelentette, hogy Horn saját népére lőtt – sokkal nagyon erkölcsi kérdéseket vet fel, mint Milo Yiannopoulos kijelentése.

A V4-es konferencia programja időközben eltűnt ugyan, a Horn-család nevében azonban ifj. Horn Gyula válaszolt Deutschnak, amit az Index idéz. A család szerint soha senki nem bizonyította, hogy Horn Gyula erőszakos cselekményekben vett volna részt, az MSZP korábbi elnöke erkölcsileg kikezdhetetlen, írják.

A család szerint méltatlan, hogy egy olyan embert támadnak, aki már nem tud válaszolni a vádakra, a korábbi miniszterelnök politikai szerepét pedig a támadások sem kisebbíthetik.

Noha a fentiek fényében empatikusan talán megérthetővé is lenne azon percemberek dühödt frusztrációja és az ebből fakadó rágalmazó hevülete, akiknek még lábjegyzet sem fog jutni a történelemkönyvekben, mindazonáltal nem tűrhetjük szó nélkül az ilyen ténybelileg alaptalan és erkölcsileg nívótlan megnyilvánulásokat – zárul a közlemény.

Hozzászólások