szerző:
Kaufmann Balázs
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Balla István a komáromi Széchenyi István közgazdasági és informatikai szakközépiskola tanára. Ez az az iskola, ahol faliújságra tették azoknak a tanulóknak a nevét, akik valamilyen megrovásban részesültek. Az eljárásról január elején készített riportot az RTL, amelyben Balla István is megszólalt és kritizálta az intézmény vezetését. Ez után érkeztek példátlan körlevelek a szakiskolákba az azokat fenntartő Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivataltól, amelyben tájékoztatták őket, hogy mi a teendő, ha sajtómegkeresés érkezik hozzájuk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megvonták a szakiskolák jogát az önálló véleménynyilvánitástól bármilyen sajtóban. Balla István most az egyik szónoka volt a Tanítanék Mozgalom vasárnapi tüntetésén. A tüntetésről készület beszámolónkat itt olvashatja.

Beszédének részletét itt megnézheti:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!