Hat és fél óra után vették észre, hogy meghalt egy férfi a villamoson

Hat és fél óra után vették észre, hogy meghalt egy férfi a villamoson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az idős ember halálát szívmegállás okozta.

Sokáig nem tűnt fel senkinek, hogy egy idős férfi elhunyt a 17-es villamoson – osztotta meg férje halálának történetét a Borssal egy asszony. A 73 éves Jánosnak, aki nyugdíjasként járt dolgozni Budapestre, a múlt szerdán röviddel azután állt meg a szíve, hogy reggel hét körül felszállt a járműre. Két megállóval később kellett volna leszállnia.

A villamos vezetőjének csak délután fél kettő körül szólt egy utas, hogy valaki mintha rosszul lenne, de talán már nem is él, mert nagyon sápadt. A vezető ekkor hívta a mentőket.

Az asszonyt a rendőrök értesítették arról, hogy a férje órákkal korábban elhunyt. Az özvegy azt viszont nem érti, hogyan nem tűnt fel a vezetőnek – aki a végállomáson a szerelvény belsejében sétál hátulról előre –, hogy az utastérben ott ül egy semmire sem reagáló férfi.

A lap megkereste a BKV-t, ahol közölték: február 7-én 13:35-kor a Margit híd budai hídfőjénél jelezte az egyik utas, hogy valaki vélhetően meghalt a villamoson.

"A villamos vezetője hátrament, majd intézkedést kért. Mivel ezelőtt senki nem jelzett, pontosan nem tudjuk, mikor hunyt el az érintett. Egyébként a szerelvény végállomásra érkezésekor a leszálló utasokkal egyidejűleg a felszállás is megkezdődik, a járművezetőnek ilyenkor nincs olyan kötelezettsége és lehetősége sem mindig, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen" – írták.

Hozzászólások