Bayer Zsolt feladata lett Tiborcz megvédése, bravúrosan égette le magát

Bayer Zsolt feladata lett Tiborcz megvédése, bravúrosan égette le magát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
G. M.

A megdönthetetlen cáfolata a Tiborcz-ügynek? Egy érintett cég közleménye. Legalábbis Bayer Zsolt szerint.

Hódmezővásárhely tanulsága, hogy a Tiborcz-üggyel valamit kezdeni kell – ez olvasható ki a kormánysajtó nagyágyújának szombati írásából. Bayer Zsolt tehát megvédi az ügyet, mert szerinte áprilisban Orbán vejének korrupciós ügyén is múlik, hogyan dől el az országnak sorsa,

mégpedig örökre.

Nos, Bayernek saját írása alapján elég oka van az aggodalomra, mert a védekezése egy Tungsram-Schréder közlemény. Igen, az egyik érintett cég közleménye. Nem a gyanú szerint bűnszövetkezetben elkövetett csalások központjában álló cég közleménye, hanem az egyik beszállító közleménye. És mint szokásos, a multikat minden alkalommal gazemberező Bayer most azt emeli ki ahányszor csak teheti, hogy a Tungsram-Schréder egy MULTICÉG. Értik? Itt minden megoldva, mert egy multicégtől olvashatja az igazságot.

El sem tudunk képzelni unalmasabbat, mint egy multicég hosszú sajtóközleménye

– írja Bayer, de szerinte az igazságot tartalmazza. A tényeket. A megcáfolhatatlan védekezést. Orbán Viktor, Tiborcz István és nyilván egy kicsit Bayer Zsolt felmentését is. Mert persze minden állítás Elios ügyben rágalom és hazugság, és csak azért számít, mert nem Gyurcsány Ferenc lopott. Ő még zsidóktól rabolt villában is lakhat.

Bayer a szokásos körmondatai után visszatér a lényegre, és elismétli még háromszor: 

Mi sem akarnánk elvenni a lehetőséget attól, hogy olvasóink is átrágják magukat az ilyen meleg szavakkal beharangozott közleményen. Bár meglepetés senkit sem fog érni. A Tungsram ugyanis a közbeszerzéseken túl a piacra is rá van szorulva, amiből nem az következik, hogy tenne a márka hírére, hanem fordítva. Mindent megtesz, hogy cáfoljon. Egy függőben lévő bűntetőügyben, amelyben a vád a bűnszövetkezeti elkövetés lehetőségét felveti, mossa saját kezeit. És hát azt biztos Bayer sem gondolja komolyan, hogy egy magyarországi céget hidegen hagyhatna az ország miniszterelnökének jó- vagy rosszindulata.

A közlemény ezek után a Tungsram szerepét és lámpáit védi. Egy szó sincs benne arról, miért támadták meg ők maguk is a hódmezővásárhelyi közbeszerzést, amelyen beelőzte őket a referenciával nem rendelkező, 24 éves vállalkozó, Tiborcz István cége. Legalább Bayer már nem állítja, hogy ez Simicska Lajos ügye lenne. Nehéz is lenne, mert a szerződés minden lapján ott díszeleg Orbán vejének kézjegye.

A közlemény nem foglalkozik azzal, hogyan szerzett megannyi önkormányzat tudomást arról, hogy közvilágítást akar cserélni, miért csak az Elios volt képes megfelelni az előírásoknak, miért volt érdekelt a pályázati oldalon és a pályázó oldalán egyaránt egy Tiborczhoz köthető társaság, miért ugrott be a Miniszterelnökség kifizetni az önkormányzatok önrészét, miért titkolják még mindig az ügy minden dokumentációját?

Mert a lényeg nem a Tungsram lámpáinak élettartalma és fényereje, hanem az a miniszterelnöktől az önkormányzatokig kiépített hálózat, amellyel az egész országban csak az a cég rúghatott labdába az uniós pénzekből végzett lámpacseréknél, amelynek egyetlen referenciája az volt, hogy Orbán Ráhel oldalán egyik tulajdonosa ott volt a kormányfő családjában a vasárnapi ebédeknék. Hogy ennek milyen értéke van, azt mutatja, hogy Tiborcz pár év után a cégét hárommilliárd forintért adta el.

Védelemnek a közlemény épp annyit ér, mint Lázár János szíves közlése, hogy nem tudott vizelni a hódmezővásárhelyi éjszakában, olyan fényes a közvilágítás.

Hozzászólások