Lázár állítja, a Facebook törölte a bécsi migránsozó videóját

Lázár állítja, a Facebook törölte a bécsi migránsozó videóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécs "egyik régi, nagyhírű" kerületéből jelentkezett döbbent hangvételű videóval. A videót a miniszter szerint a Facebook törölte, Lázár várja, hogy visszaállítsák azt.

A videóról a hvg.hu is beszámolt, a nyilvánvalóan kampánycélból bécsi tudósítónak felcsapó Lázár János szerint Ausztriában hétszázezerrel nőtt a bevándorlók száma, akiknek a nagy része éppen abban a kerületben telepedett le, ahol ő is megfordult most.

Állításait alátámasztandó közölte azt is: próbált néhány embert megkérdezni arról, hogy érzik magukat Bécsben, de nem kapott választ, mert a megszólítottak nem beszéltek németül. Szerinte ilyen lehet később Budapest is, "ha az ellenzéki pártok beengedik a bevándorlókat".

De, ahogy az Index arra felhívja a figyelmet, a videó eltűnt Lázár Facebook-oldaláról. Később a miniszter bejegyzésében azt írta:

Tisztelt Felhasználók! A bécsi látogatásom alkalmával készült videót a Facebook cenzúrázta és törölte. Azt gondolom, hogy ez sérti a szólásszabadságot és a szabad véleménynyilvánítás jogát. Ezen bejegyzésemmel is arra kérem a Facebook adminisztrátorait, hogy a videót tegyék újra elérhetővé.

Itt azonban elérhető:

Illetve Mészáros Lőrinc tévéje, az Echo TV és az Informátor stábja is büszkén hirdeti:

Lázár Jánossal Bécs Favoriten kerületében beszélgettünk a migrációról. Ebben a városrészben már többségben vannak a bevándorlók.

 

Lázár oldaláról a legfrissebb videó arról szól, hogy a határról jelentkezve mondja, Bécsbe tart.

 

Hozzászólások