szerző:
hvg.hu

Túlélte Bécset Lázár János, és nőnapon állt a sajtó és az ország elé, hogy elmondja, miért ad 12 ezer forintos gázárkedvezményt a kormány a családoknak egy hét tél után, a választások előtt. Kiderült, 70 milliárdba kerül az extra Erzsébet-utalvány és a gázár-rezsicsökkentés. A rezsicsökkentésnek semmi köze a szavazatvásárláshoz, ez sértés, jelentette ki a miniszter. Lázár beszélt Bécsről is - a videó Orbán Viktornak is tetszett.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Bécs újratöltve

Kérdés érkezik a bécsi videóhoz, Lázár leegyszerűsítve beszélt a migrációról, pedig általában komplex összefüggéseket szokott felmutatni. Lázár azt válaszolja: az Index videója sem bonyolult.

Lázár nem szívja mellre a kritikákat, mert komolyan foglalkozott a szegregáció felszámolásával polgármesterként. A bevándorlók a maguk képére formálják az európai városokat. Lázár összemossa a szegregáció és az integráció kérdéseit.

Márki-Zay Péter méltánytalanul járt el a beteg városi főjegyzővel

Amikor felmentette, miközben betegállományban van, de Lázár arra kéri a helyieket, ne háborúzzanak, ismerjék el az új vezetést.

Az új polgármester migránsszámlálója Lázár szerint csak arra bizonyíté, hogy Márki-Zay Soros embere.

Változó Vár-tervek - a Palota felújításáról letett a kormány egyelőre

Zajlanak a budai várbeli korszerűsítések, beruházások, fel fogják újítani az összes köztulajdonban lévő épületet. A Palota felújítása most nem aktuális, az OSZK-é viszont igen. Felmerültek közhatalmi célú épületek is - korábban Lázár még arról beszélt, a köztársasági elnök a Palotába költözik, Orbán Viktor pedig a Sándor-palotába. Erről most nem beszél.

Lázár látványosan mosakszik Bécs ügyében

Lázár az osztrák kancelláriaminiszterrel is beszélgetett, magánlátogatáson volt Bécsben, "ez nem érinti az osztrák-magyar kapcsoltokat", azon van a kormány, hogy javuljanak a két ország közti kapcsolatok, ezeken nem ronthatnak "a nyilatkozatok". Mindig szeretünk tanulni Bécstől, de homokba sem szeretnénk dugni a fejünket.

"Nem volt cél, hogy megsértsek egy bécsi polgárt sem", és "nem bántó szándékkal mondtam, amit mondtam". 

Fidesz-ellenes szakértők írták a brüsszeli országjelentést

Politikai állásfoglalással teli kampányjelentés készült Brüsszelben, tér rá végre a megfelelő tónusban a brüsszeli Országjelentésre, nem érti, hogy növekedhetett a korrupció a jelentés szerint, ha a közbeszerzéseken épp a tavalyi országjelentésben foglaltak szerint módosítottunk. A jelentés a hatósági árakkal sincs kibékülve, ezzel nem ért egyet a kormány. A benne szereplő adatokat azonban nem kritizálja Lázár.

Ezeket a jelentéseket a Fidesz politikai ellenfeleiből verbuválódott szakértők írják. Ez kétségbe vonja az Európai Bizottság hitelességét - mondta Lázár.  

Lesz teniszstadion, de nem a Margitszigeten

Ez a legújabb fejlemény teniszstadionügyben.

Fura zörejek a Kormányinfón

Elkezd kattogni a Parlament 100 éves fűtési rendszere, Lázár mindenkit megnyugtat.

Harcos földvédelmi retorika a válasz a zsebszerződési törvény elkaszálására

Elkaszálta az Európai Bíróság a zsebszerződések elleni magyar törvényt, "csatát veszítettünk", az Európai Bíróság megnyitná a kaput a spekulánsok előtt, mondja Lázár,

"600 ezer hektár volt veszélyben 2010-ben, nyolc évig tudtuk védeni őket".

Az EU minden erejével azon van, hogy külföldiek is vehessenek földet Magyarországon, ki kell szorítani a külföldi földtulajdonosokat, mondja Lázár.

Lázár első alkalommal kicsit árnyaltabban beszél az ENSZ-kérdésről

Magyarország álláspontját nem veszik figyelembe a migrációs tárgyalássorozatban képződő dokumentumokkal, mondja Lázár, majd furcsa módon kettéosztja a kérdést, a menekülteket érintő kérdésekben egyetértünk az ENSZ-szel, de a migrációra vonatkozókban nem. Ezt eddig a kormány sosem választotta ketté. (Egyébként egy dokumentumról van szó, bár Lázár kettőről beszél.)

40 milliárdba kerül az extra rezsicsökkentés

40 milliárd forintot keresett elő az Energiahivatal, ennyibe kerül a háztartásonkénti gázszámlás extra rezsicsökkentés, és a távfűtéssel fűtők is részesülnek ebből, ezt Kósa Lajos fogja letárgyalni a cégekkel.

1 2 3

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!