Juhász Péter elárulta, kikkel tárgyalhatott Orbán Ráhel

Juhász Péter elárulta, kikkel tárgyalhatott Orbán Ráhel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A két férfi a Magyar Turisztikai Ügynökség két vezető beosztású munkatársa.

Az Együtt pártelnöke csütörtökön tett közzé egy hangfelvételt és pár fotót arról, amelyen a feltételezés szerint a miniszterelnök lánya két férfival beszélget turisztikai beruházásokról. Később az Origo főszerkesztője, Gábor László ismerte el, hogy a felvételen valóban Orbán Ráhel látható, és hogy két barátjával találkozott: egy egyetemi évfolyamtársával és egy szakkollégista társával.

Juhász szombaton sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy Berényi Vince és Máté Kristóf, a Magyar Turisztikai Ügynökség két vezető beosztású munkatársa szerepel a felvételeken. Ők beszélgetnek Orbán Ráhellel arról, hogy valaki pénzt szeretne fektetni a magyar turizmusba, amit valamilyen ellentételezés fejében tehetne meg.

Azt nem árulta el Juhász, hogy honnan tudja, ki a két férfi. Őket korábban Gábor László sem nevezte meg.

A pártelnök felszólította Orbán Viktort, hogy nyilvánuljon meg azzal kapcsolatban, hogyan egyeztethet a lánya az állam képviselőivel arról, hogy valaki a magyar államon szeretne pénzt keresni. Juhász szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójától is kérdez: azt szeretné megtudni, a két férfi milyen felhatalmazást kapott arra, hogy Orbán Ráhellel befektetésekről tárgyaljon.

Hozzászólások