Jobbik: Fegyvert rántottak a képviselőjelöltünkre

Jobbik: Fegyvert rántottak a képviselőjelöltünkre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Fidesz ismét hazudik – így reagált a Jobbik a nagyobbik kormánypárt korábbi közleményére, amelyben azt írták: Budapesten a Kolosy térnél és a BAH-csomópontnál jobbikosok támadtak az aktivistáikra, és súlyos testi sértést okozva bántalmazták őket.

A Jobbik most azt közölte, a propagandasajtóban "maffiózónak" titulált személyek valójában a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjei – Stummer János és Bencsik János – illetve aktivistái voltak, akik a párt óriásplakátjait őrizték.

"Péntek hajnalban a Fidesz hétfős szervezett csapata a Budaörsi úton elkezdte rongálni plakátjainkat, helyszínen lévő aktivistáink erre számonkérték őket. Az egyik jobbikos aktivista, valamint a hét fideszes között dulakodás alakult ki, majd egész pontosan 14 másodperc elteltével két ismeretlen férfi

egy megkülönböztető jelzés nélküli szürke Mercedesből kiszállva lőfegyvert rántott, és falhoz állította a jobbikosokat"

– írták.

A közlemény szerint a férfiak nem azonosították magukat, a később intézkedő kerületi rendőrök sem tudták megerősíteni, hogy a rendőrség állományába tartozó személyekről volt-e szó. Szerintük valamelyik társszerv állományába tartozhattak.

"Az éjszaka történtek azt bizonyítják, hogy fegyveresek biztosítják a Fidesz szervezett plakátrongálásait. A Jobbik ismeretlen tettesek ellen emberölési kísérlet miatt feljelentést tesz" – fűzték hozzá.

Hozzászólások