Már kérleli a kormány a Helsinkit, hogy ne kelljen elismernie a hazugságát

Már kérleli a kormány a Helsinkit, hogy ne kelljen elismernie a hazugságát

Utolsó frissítés:

Dercsényi Dávid Szerző:

Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

Ilyen is van: arra kéri a kormány a Helsinkit, ne kérjen végrehajtást a jogerős, kormányra nézve kínos ítéletére, hanem várja meg, hogy a Kúria dönt a felülvizsgálatról. Amikor fordítva történt ugyanez, a kormány nem tett gesztust az általa sorosista álcivilnek tekintett szervezetnek.

Egyre elképesztőbb fordulatai vannak a Magyar Helsinki Bizottság és a kormány közötti ügynek. A civileknek jogerős ítéletük van arról, hogy a kormánynak a kormany.hu-n főoldalon 30 napon át kint kell tartani egy bejegyzést, amely rögzíti tényt, hogy a 2017 őszi nemzeti konzultációban a kormány valótlanságot állított akkor, amikor leírta: a Helsinki Bizottság a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat védi, és ezzel pártolja a törvénytelenséget. Ez tehát nem igaz, de a kormány ahelyett, hogy kitette volna a számára nyilván óriási blamát jelentő szöveget, a Kúriához fordult felülvizsgálatért. A kormany.hu pedig továbbra is tele van migrációellenes, sorosozós posztokkal.

Ráadásul egy olyan, ideiglenes intézkedés irántikérelmet is benyújtott a kormány, hogy a felülvizsgálat lefolytatásáig ideiglenes intézkedésként ne kelljen kiraknia a szöveget. De ettől még a Helsinki kezdeményezhetné a bíróságnál (a határidők túllépése miatt) a jogerős ítélet végrehajtását - ebben az esetben két ellentétes szándék feszülne egymásnak, ami további jogi értelmezési vitát kavarna. Ezért a kormány ügyvédjei megkérték a Helsinkit, ugyan, legyen már olyan gáláns és nagyvonalú, hogy eltekint a végrehajtás kezdeményezésétől.

Kéri ezt az a kormány, amely minden volt a Helsinkivel és a kormánykritikus civilekkel, csak nagyvonalú és gáláns nem - például a kormánypárt ifjúsági szervezete, a Fidelitas matricázással bélyegezte meg a szervezetet.

©

Ráadásul épp a nemzeti konzultáció idején, épp 2017 őszén ugyanez volt a helyzet, csak fordítva: akkor Helsinki kérte ideiglenes intézkedésként azt, hogy a bíróság ítéletéig függesszék fel a nemzeti konzultációt. A bíróság végül ezt ki is mondta, de csak akkor, amikor a nemzet konzultáció már egyébként is véget ért.

Ki lehet találni, hogy a kormány mit válaszolt: nem vonja vissza azokat, nem függszti fel a kampányt Soros és a civilek ellen.

Most viszont ő kéri a Helsinkit - amely pedig nem a kölcsönkenyér visszajár, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten alapon áll az ügyhöz. Hanem eltekint a végrehajtástól, és megvárja a Kúria döntését az ideiglenes intézkedés iráni kérelemről.

"Szemben a kormánnyal, mi ennél a pernél is megőriztük a józanságunkat, és a lehető leggálánsabban járunk el, noha az alperes erre nemigen szolgált rá"

- áll a Helsinki hvg.hu-nak írt válaszlevelében.

Hozzászólások