Újra a sintértelepen kötött ki a jobbikos kampány alatt befogadott kutyája

Újra a sintértelepen kötött ki a jobbikos kampány alatt befogadott kutyája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?

Vona Gábor (reklám)vizslái is felsírnának, akkora virtuális vihar kerekedett a hétvégén a Facebookon abból, hogy Jakab Péter jobbikos képviselő kampányidőszakban örökbefogadott kutyája visszakerült a menhelyre. Azzal vádolták a politikust, hogy csak népszerűsködésből fogadta be az állatot, gyerekeivel együtt pózolt is vele, majd amikor már nem kellett, és probléma is adódott vele, egyszerűen elpasszolta. Jakab szerint viszont a kutya agresszív volt. Ribizli mindenesetre újra a gyepin vár gazdára.

Egy önkéntes tette közzé először, hogy mikor hétvégén a miskolci „gyepin”, vagyis gyepmesteri telepen segített sétáltatni az állatokat, meglepetésére ott találta azt a kutyát, amit a jobbikos Jakab Péter fogadott örökbe. „Ezek szerint nem tartott sokáig az örökbefogadás” – jegyezte meg.

Az állatbarátok dühösen azonnal kommentelni és terjeszteni kezdték a posztot, ugyanis Jakab közvetlenül az április 8-i választás előtt, 2-án saját oldalán gyerekeivel és a Ribizli nevű kutyával pózolt. Azt írta, pár hete fogadták be az állatot miskolci gyepmesteri telepről, és szmájlival üzent, mennyire „ragyogóan van” náluk a kis "Avas szépe".

A hozzászólók közül sokan azonban úgy gondolták, csak kihasználta az állatot a kampány hajrájában, hogy növelje a népszerűségét, mikor pedig már nem volt rá szükség a további cukiskodáshoz, egyszerűen eldobta.

Jakab az áprilisi örökbefogadásról szóló hírt követően már nem posztolt a kutyáról, mikor viszont kezdett elszabadulni a népharag, vasárnap közzétett egy újabb bejegyzést. Ebben azt állította, hogy Ribizli „ahogy nőtt, egyre sűrűbben viselkedett agresszíven, többször nekiment és megkapta a gyerekeimet, akik ezután félni kezdtek tőle”. Ezért új gazdit keresett neki, de két hónap múlva ő visszavitte a telepre, mert szintén képtelen volt kezelni. „Ha valaki erőskezű, hozzáértő gazdája lenne – mi nem voltunk azok – kérem, segítsen rajta” – tette hozzá.

Úgy tűnik, ezzel nem hatotta meg a gyepire visszavitt kutya pártjára állókat, volt, aki azt üzente neki, ha egy pár kilós kutyával nem bír, és nem is kér segítséget a szocializálásához, inkább ne akarja az országot irányítani. Más a gyerekeit hozta fel, nekik vajon mit mond, „kihozzuk, fotózkodunk, ha lemegy a választás, vissza kell …. a gyepire, jó példa, hogyan bánj tárgyként egy érző lénnyel”.

Ribizli a miskolci gyepmesteri telepen ezek szerint most már harmadjára, tartós gazdit keres.

Balra az áprilisi fotó a befogadásról, jobbra a már megnőtt kutya
©
Hozzászólások