Ma is szép, napos időre számíthatunk

Ma is szép, napos időre számíthatunk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

26-31 fok között alakul ma a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán reggel országszerte derült, napos időre ébredhetünk, csapadék sehol sem várható. Gyenge, mérsékelt marad a keleti-északkeleti szél.

Napközben is sok napsütésre számíthatunk, csak helyenként lehet kevés felhő az égen, csapadékra továbbra sem kell számítani. Nyugaton a délkeleti, északkeleten az északias szél élénkülhet meg.

A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szerdán nem lesz front térségünkben, de a hűvös hajnali időben könnyen megfázhatunk, ezért érdemes rétegesen öltözködni. Emellett a kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödhetnek a kora reggeli órákban.

A délelőtt folyamán gyorsan emelkedik a hőmérséklet, ami megterhelő lehet a melegre érzékenyek számára, fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet, valamint az idősek és a krónikus betegek számára nehéz lehet ez a nap, ők lehetőleg kerüljék a fizikai megterhelést, ugyanakkor keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

A napos időben az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban erős fokozatot érhet el, célszerű gondoskodni bőrünk védelméről. Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk friss idénygyümölcsöket!

Csütörtök reggel is napos időre van kilátás, csapadék nem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Hozzászólások