Napsütéses meleg napunk lesz

Napsütéses meleg napunk lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

25-29 fok lesz délután.

Hétfőn is sok napsütéssel, kevés felhővel folytatódik a kellemes, késő nyárias idő. Csapadék nem valószínű. Az északi-északnyugati szél több helyen mérsékelt, keleten élénk lesz. 

Délután 25-29 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn is frontmentes lesz időjárásunk. A hűvös reggel miatt ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, valamint nő a megfázásveszély is. A napközbeni erős melegedés miatt fejfájás, migrén vérnyomás-ingadozás továbbra is jelentkezhet a melegre fokozottan érzékenyeknél.

Érdemes hosszabb sétákat tenni a szabadban, a kint töltött idő jó hatással van hangulatunkra, közérzetünkre. Az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban délen elérheti az erős fokozatot, ott célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről.

Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről, immunrendszerünk erősítésére pedig fogyasszunk friss idénygyümölcsöket, növeljük a C-vitamin bevitelének mennyiségét!

Kedden száraz, fátyolfelhők által szűrt napos időre készülhetünk, melyek helyenként erősebben megvastagodhatnak. Az északi-északnyugati szél északkeleten élénkülhet meg. Hajnalban 9-16, délután 26-30 fok várható.

Hozzászólások