szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azért pereltek, mert a Korrupciókutató Központ januári tanulmányában a magyar közbeszerzési protokollt Zambiáéval és Bangladesével hasonlította össze, a hatóság szerint ez egyenlő a jó hírnév megsértésével. A bíróság szerint meg nem.

Megint elutasította a bíróság a Közbeszerzési Hatóság Korrupciókutató Központ ellen benyújtott keresetét, amit a szervezet egy januári tanulmánya miatt indított – írja az Index. A kutatócsoport a tanulmányban a magyar közbeszerzési protokollt Zambiáéval és Bangladesével hasonlította össze, és több gyengeségre is felhívta a figyelmet a Közbeszerzési Hatóság gyakorlatában, a konklúzió szerint például sok szempontból még a fent említett két ország közbeszerzési szerveinek weboldalai is informatívabbak, mint a magyar hatóságé.

A Közbeszerzési Hatóság azonban jó hírnevének megsértéséért beperelte a Korrupciókutató Központot. A kutatócsoportról ekkoriban több lejárató cikk is megjelent a kormányközeli sajtóban.

A bíróság első alkalommal formai okokból utasította el a keresetet, ezért a hatóság ismét beadta azt, de ezúttal sem járt sikerrel.

Közleményében a szervezet azt írja, folytatják tevékenységüket, és remélik, hogy a jövőben egy tudományos műhely sem lesz arra kényszerítve, hogy a bíróságon kelljen megvédenie az eredményeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen