szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már a hét elején elkezdik postázni a kérdőíveket, de a kormánypárti Magyar Idők szerint ez a bevándorlásról is szól.

Hétfőn délelőtt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár bejelenti az új, úgynevezett "családvédelmi nemzeti konzultáció" kérdéssorát – írja a kormánypárti Magyar Idők.

A kormánypárti lap azt írja, a kormány szándékai szerint a konzultáció nem csak a családpolitikáról fog szólni, hanem ezzel "üzenetet is küldhet Magyarország Brüsszelnek: a bevándorlás, a népességcsere helyett az erős családokat támogatják".

A lap azt írja, a kérdőíveket tartalmazó leveleket már a hét elején elkezdik postázni, a válaszokat a kormány jelen állás szerint december 21-ig várja. A Magyar Postának négy hét alatt mintegy nyolcmillió küldeményt kell eljuttatnia a címzettekhez.

Mint korábban kiderült, a mostani konzultációt is országos médiakampány vezeti fel, a kormány a tévés, rádiós, online és nyomtatott felületeken, valamint óriásplakátokon is üzenni fog a konzultációval kapcsolatban.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára korábban már elmondta: a témák között biztosan szerepel majd a fiatal házaspárok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése és a gyereket nevelő nők munkavállalásának kérdése is, amelyek kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait. Mint arról beszámoltunk, a nemzeti konzultáció kapcsán a gyermekvállalás ösztönzéseként felvetődött, hogy a háromgyermekes nők életük végéig mentesüljenek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Sajtóértesülések szerint a nagycsaládosok gépkocsikedvezménye, a gyerekek után járó nyugdíjkedvezmény és az anyaság szolgálatának jobb megbecsülése is szóba kerülhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!