Kocsma lett a dohányboltból Békásmegyeren, háborognak a lakók – videó

Kocsma lett a dohányboltból Békásmegyeren, háborognak a lakók – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csendes, nyugodt lakóövezet volt a békásmegyeri környék, de egy törvénymódosítás mindent megváltoztatott. A helyi dohányboltban cigarettán kívül már alkoholt is árulnak.

Az ATV Heti Napló riportjában megszólal Vajgel László közös képviselő, aki azt mondta, eredetileg szó sem volt arról, hogy a dohánytermékeken kívül mást is árulnának majd a lakóövezeti üzletben, azonban a ház és a bolt közötti szerződés megkötése után pár hónappal jött az első törvénymódosítás.

Ennek értelmében pedig a 0-24-es dohányboltól lassan kocsma lett, ami teljesen megváltoztatta a környéket, egyre több lett a szemét, az italozók az utcán vizeltek, állandó lett a hangoskodás is. A lakók rendszeresen kihívják a rendőröket – hiába.

A dohányboltnak persze ez nagyon megéri, ugyanis csak 2017-ben összesen 280 millió forintot hozott össze. A Heti Napló munkatársa kereste a dohánybolt tulajdonosát, aki előbb visszahívást ígért, de órákig nem jelentkezett, majd elérhetetlenné vált.

(Meg kell jegyezni, számtalanszor előfordul verbális és fizikai erőszak is, amikor az eladók megpróbálják megértetni az italozókkal, hogy az üzlet előtt tilos az alkoholfogyasztás, eredmény nélkül.)

Hozzászólások