Megszűnés helyett közös munkát ígért a Jobbik elnöke

Megszűnés helyett közös munkát ígért a Jobbik elnöke

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párt rendkívüli kongresszust tart.

Végsőkig tartó harcot ígért hallgatóságának az idei évre a Jobbik szombati budapesti évadnyitó rendezvényén Sneider Tamás pártelnök.

A Jobbiknak óriási felelőssége van abban, hogy a 21. századi pártokat egységbe forrassza - jelentette ki, hangsúlyozva: ez nem megszűnést, hanem közös munkát jelent.

Hozzátette, hogy csak azokkal a parlamenti pártokkal hajlandóak együttműködni, amelyek elfogadják a parlamenti demokrácia működését, valamint támogatják az elmúlt harminc évet átvilágító törvény létrehozását.

A három évtizeddel ezelőttihez hasonlítva a jelenlegi helyzetet, azt mondta: nem csupán kormányváltásra van szükség, hanem "új rendszert kell létrehoznunk".

A Jobbik lelke egyetlen egy szó: az igazság - fogalmazott, hozzátéve, ő harminc éve is az igazságért küzdött és harminc év múlva is azt teszi; "nem fogunk meghátrálni; harcra fel!" - zárta beszédét. 

A hvg.hu pénteken írt arról, hogy megszűnhet a Jobbik, miután az Állami Számvevőszék újabb, több százmilliós bírságot szabott ki a pártra. A párt a korábbi büntetéssel együtt 1 milliárd forinttól esik el, az összeget nem tudja sem kigazdálkodni, sem visszafizetni. A Jobbik agóniája akár másfél évig is tarthat, itt vettük végig, hogyan történhet ez.