szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mesterházy Attilát név szerint is említi a Magyar Hangnak.

Interjút adott a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester. A Mindenki Magyarországa ellenzéki mozgalom alapítója többek között az ellene és támogatói ellen folytatott fideszes karaktergyilkosságról és egyéb üldöztetésről is beszélt.

Márki-Zay, mint elmondta, elégedetlen az ellenzéki pártok együttműködésével, amihez szerinte nem elég a szándék, hanem megfelelő jelöltek is kellenek. Példaként említette Hunvald Györgyöt, mögé szerinte lehetetlen volna felsorakoztatni a kormánykritikus szervezeteket.

A hódmezővásárhelyi polgármester kitért a fideszes beépített emberek kérdésére is. "Nagyon lebecsülnénk a Fideszt, ha nem feltételeznénk, hogy minden ellenzéki pártban vannak beépítettjei" – mondta. Egyesekről "tudjuk, de legalábbis sejtjük", hogy a kormánypártnak dolgoznak. Elsősorban az MSZP magatartását kifogásolja, és az egyetlen név, amit említett "egységbontóként", a volt MSZP-elnök, Mesterházy Attila. Márki-Zay felidézte, hogy Mesterházy ténykedését már Botka László szegedi szocialista polgármester (és egy ideig miniszterelnök-jelölt) is furcsállotta.

Márki-Zay úgy véli, amíg a rendszer meg nem bukik, felelőtlenség lenne viszavonulnia, így folytatja politikai szerepvállalását.

A teljes interjú a Magyar Hang hetilapban olvasható.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”

„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”

Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje